Az alapítványról

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre.

Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítvány másik célja az énekesnő emlékének ápolása.

Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki, rokonok, családi barátok, illetve Szepesi Mátyás a kuratórium elnöke. A tanácsadó testületben Juli legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak Juli életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról.

"Egyelőre az emlékkoncert bevételeiből gazdálkodunk, de folyamatosan fogunk adománygyűjtő akciókat-eseményeket szervezni. Évente több alkalommal írunk ki pályázatot támogatásra, előre meghatározzuk mekkora összeget tudunk felosztani a pályázók között. A döntéshozatalnál igyekszünk mérlegelni a pályázó szociális helyzetét, a betegség súlyosságát. Egyik legfontosabb célkitűzésünk hogy mi is igyekszünk műfajtól függetlenül segíteni minden zenésznek a lehetőségeinkhez mérten."
(Szepesi Mátyás, a kuratórium elnöke)

Alapítók, tisztségviselők

Alapító: Lamberger Galina
A kuratórium elnöke: Szepesi Mátyás
A kuratórium további tagjai: Sinkó Eszter, Stubián Zoltán

Letölthető Alapító Okirat

A tanácsadó testület tagjai

DELOV JÁVOR
A Random Trip állandó dobosa, Juli egykori zenésztársa és iskolatársa.
További zenekarai: Révész Sándor, Turbo, Tintanyúl, korábban: Barabás Lőrinc Electric.

PALÁSTI KOVÁCS ZOLTÁN "ZOOHACKER"
Zenetanár, zenetörténész, zenész, dj és producer, Juli egyik legfontosabb alkotótársa, legnagyobb sikereiket közös duójukkal érték el.

MEZŐ MISI
Énekes, zenész, a Magna Cum Laude rockegyüttes énekese.
Fonogram díj - Az év hazai pop albuma (2007).
Zsűritag itt: The Voice, A Dal, Rising Star.

GYÁRFÁS ISTVÁN
Gyárfás István (népszerû becenevén: Gyafi) a magyar jazzélet egyik legszimpatikusabb egyénisége.
Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerezte, azóta folyamatosan jelen van saját zenekarával és különböző produkciók állandó vendégeként.

www.runpod.io